Primera
0

Messi i društvo deklasirali Sevillu

Totalsport
Foto: AP
Foto: AP
Nogometaši Barcelone vratili su se na samo bod zaostatka za najvećim rivalom Real Madridom. Katalonci su u 9. kolu Primere na svome Camp Nouu deklasirali Sevillu sa 5-0.

Bila je to još jedna utakmica u kojoj je svoju genijalnost iskazao Lionel Messi, a svoje su trenutke bljeska imali i David Villa i Dani Alves.

Već u četvrtoj minuti je Messi spretno reagirao nakon što je golman Seville Javi Varas odbio loptu koju je ubacio Pedro. Dvadeset minuta kasnije Argentinac je napravio nered u obrani Andalužana, proigrao na desnoj strani Villu, a on sjajno iz igre izbacio Lunu i lijevom nogom pogodio suprotnu stranu Varasova gola.

U završnici poluvremena Abdoulay Konko je u manje od pet minuta dobio dva žuta kartona zbog prekršaja i na taj način ugasio svaku nadu svojoj momčadi.

U 53. minuti Romaric je nespretno pokušao glavom vratiti loptu svome golmanu. Priliku je iskoristio Dani Alves, bacio se i prije nego što je lopta pala na tlo zabio je u mrežu za 3-0. Messi je 11 minuta kasnije ukrao loptu otprilike na centru i nezaustavljivo se sjurio prema golu gostiju za novi pogodak, a priču je zaključio Villa svojim drugim pogotkom u posljednjoj minuti.

Messi sada na kontu ima sedam prvenstvenih pogodaka, a Villa tri manje.

Primera, 9. kolo:

Barcelona – Sevilla 5-0 (Messi 4, 64, Villa 24, 90, Alves 53) Hercules – Real Madrid 1-3 (Trezeguet 3 / Di Maria 52, Ronaldo 82, 86) Valencia – Zaragoza 1-1 (Lanzaro 43 - ag / Lanzaro 3)