Nogomet
0

Messi: Finale nije utakmica Ronalda i mene

Totalsport
Foto: Reuters
Foto: Reuters
Naredne srijede će na rimskom Olimpicu kulminirati Liga prvaka. Finalnu utakmicu će odigrati branitelj naslova Manchester United i "izazivač" Barcelona.

Mnogi već sada najavljuju taj ogled i kroz prizmu dva, vjerojatno, najbolja svjetska nogometaša. S jedne strane Cristiana Ronalda i s druge strane Lionela Messija.

No, u španjolskoj Marci argentinski nogometaš nikako ne želi gledati na taj ogled kao duel protiv Portugalca.

  • Ja tako ne gledam na finale, kao niti Ronaldo, u što vjerujem. Prije svega je to utakmica dvije sjajne momčadi, sastava koji su kroz sezonu dokazali da moraju biti na tom mjestu. Tamo gdje se odlučuje o prvaku Europe - rekao je Messi.

Kada je u sezoni 2005/06 Barcelona postala prvak Europe pobijedivši u finalu Arsenal, morala je do tog cilja doći bez Messija, koji je utakmicu propustio zbog ozljede. Sada će Argentinac odigrati prvi finale ovog natjecanja u karijeri.

  • Mislim da je najbolji put prema pobjedi da što više držimo loptu u našem posjedu. Ako je ona u našim nogama, to znači da ćemo češće prijetiti i stvarati prilike. Igrat ćemo kao i cijele sezone. Sustav se ne mijenja, znamo kako treba graditi put do pobjede i to smo mnogo puta dokazali dosad.

Rekao je Messi i ko će pucati jedanaesterac ako do njega dođe.

  • Sve se zna, nema filozofije. Eto'o je prvi na tom popisu. Ja sam iza njega.