Nogomet
90

Mešanović donio pobjedu Slaviji i zauzeo drugo mjesto na listi strijelaca češke lige

Piše: O. T.
U 9. kolu češke 1. lige Slavia Prag je na domaćem terenu minimalnim rezultatom 1:0 pobijedila Karvinu, a strijelac je bio bosanskohercegovački internacionalac Muris Mešanović.

Mešanović je meč počeo na klupi za rezervne igrače, a na teren je ušao u 59. minuti pri rezultatu 0:0. Mrežu gostiju Mešanović je zatresao u 77. minuti pogodivši za konačnih 1:0.

Ovo je peti gol u sedmom ligaškom nastupu za Mešanovića i treći u posljednje tri utakmice. Interesantno je da je svaki od tri posljednja gola, uključujući i ovaj, Mešanović postigao nakon ulaska sa klupe.

Mešanović je trenutno sa pet golova drugi najbolji strijelac češke lige. Na prvom mjestu je Charmosta sa šest golova, dok treće mjesto zauzimaju Diop, Mebrahtu, Wagner i bh. internacionalac Haris Harba sa po četiri postignuta gola.

Sparta trenutno ima osam odigranih utakmica u prvenstvu i ima 15 bodova što je dovoljno za peto mjesto. Sa 22 boda i utakmicom više prva je Mlada Boleslav, dok je Karvina sa osam odigranih utakmica 10. na tabeli sa 10 bodova.