Nogomet
40

Meša Baždarević za Klix.ba: Remi ne odgovara ni nama ni Velsu, hrabro protiv Belgije

Piše: N. Jamaković
Mehmed Baždarević (Foto: Arhiv/AFP)
Mehmed Baždarević (Foto: Arhiv/AFP)
Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine večeras je u Cardiffu odigrala 0:0 protiv selekcije Velsa u 2. kolu kvalifikacija za Euro 2016.

Bh. stručnjak Mehmed Baždarević imao je obaveza kao sportski komentator za jednu TV u Francuskoj, te večeras nije mogao gledati čitav meč naše reprezentacije. Na kraju, ipak, kaže da ni Vels ni BiH ne mogu biti zadovoljni remijem.

"I oni i mi smo mogli pobijediti, sve vrijeme se utakmica lomila i na kraju je, eto, završeno bez pobjednika. Oni su silno željeli tu pobjedu. Što se tiče nas, remi na strani nije loš, posebno jer nismo primili gol, međutim, ovaj rezultat nam ne odgovara jer smo izgubili planirane bodove protiv Kipra", rekao je Baždarević za Klix.ba.

Popularni Meša kaže da ovaj remi najviše odgovara Belgiji, koja je večeras slavila visoku pobjedu protiv autsajdera, ekipe Andore, 6:0, te Izraelu koji je na strani savladao Kipar 1:2.

"Smatram da će nam Izrael biti veoma opasan konkurent jer mogu napraviti iznenađenje u ovoj grupi. Belgija je imala laganu utakmicu i sigurno je da će to biti prednost za njih pred meč sa nama u ponedjeljak, jer su večeras naši igrači imali tešku utakmicu. Uz to, mislim da je Belgija u ovom trenutku kvalitetnija od nas, međutim, na našoj strani će biti fenomenalna publika, a treba to biti i motivacija, jer protiv Belgije trebamo odigrati još jednu hrabru i dobru utakmicu", naveo je Baždarević.

On je dodao kako je sada neophodno sačuvati mir i razum, jer naša selekcija prolazi kroz težak period nakon kiksa protiv Kipra na startu kvalifikacija. Na kraju je rekao da je pred meč sa Belgijom optimista.

"Veoma je bitno da u ovim trenucima svi budemo uz reprezentaciju, jer im je svaka podrška veoma bitna", zaključio je Baždarević.

Zmajevi će u ponedjeljak na Bilinom Polju u Zenici dočekati selekciju Belgije u 3. kolu kvalifikacija za Euro.