Hoće li nazad u Španiju?
20

Mendes razgovarao s čelnicima Reala o povratku Ronalda, Zidane ne želi ništa reći

D. B.
Jorge Mendes i Cristiano Ronaldo (Foto: EPA-EFE)
Jorge Mendes i Cristiano Ronaldo (Foto: EPA-EFE)
Španski mediji pišu da je poznati agent Jorge Mendes razgovarao s čelnicima Real Madrida o svom klijentu Cristianu Ronaldu, a tema je navodno bio njegov povratak na stadion Santiago Bernabeu.

Ronaldo je napustio Real i prešao u Juve tokom ljeta 2019. godine za 120 miliona eura, a njegova budućnost u klubu iz Torina je neizvjesna nakon što su Bianconeri ispali iz Lige prvaka.

Španski mediji među kojima je i El Chiringuito navode da je Mendes kontaktirao Real i razgovarao o mogućem povratku Ronalda u ovaj klub.

To je navodno bio informativni razgovor jer je Mandes uvijek u kontaktu s Realom, a da li je Ronaldo upoznat s tim razgovorom, zasad nije poznato.

Portugalac godišnje zarađuje 30 miliona eura, a ugovor s Juventusom mu ističe u junu 2022. godine. Italijanski klub bi ga mogao prodati za 29 miliona eura.

S druge strane, trener Reala Zinedine Zidane nije želio posebno komentarisati ove navode.

"Znate ko je Cristano, šta je napravio za ovaj klub i koliko ga volimo. Ovdje je napravio historiju, sjajan je. Ipak, sada je igrač Juventusa i ne mogu reći ništa o medijskim napisima. Poštujem to što je igrač Juventusa", kazao je Zidane.