Abramovič odriješio kesu
0

Menadžeru Chelseaja božićni poklon od 150 miliona funti

Sarajevo-x.com
Andre Villas-Boas (Foto: AFP)
Andre Villas-Boas (Foto: AFP)
Menadžer Chelseaja Andre Villas-Boas imat će na raspolaganju "božićni poklon" od 150 miliona funti za dovođenje pojačanja u januarskom prijelaznom roku.

Vlasnik Chelseaja Roman Abramovič čini sve kako bi ostao u utrci sa dva kluba iz Manchestera koji drže prva dva mjesta u Premiershipu. Top-mete su napadač Napolija Edinson Cavani (50 miliona funti) i njegov saigrač iz veznog reda Marek Hamšik, čija se vrijednost procjenjuje na 30 miliona funti, piše britanski tabloid The Sun.

Interesantno, u osmini finala Lige prvaka Chelsea će za protivnika imati upravo Napoli, a Hamsik (24) je tim povodom izjavio kako je Napoli izvukao veliki klub koji ima vrlo jaku ekipu. U Chelseaju bi rado u svojim redovima vidjeli i nogometaša Juventusa i reprezentativca Srbije Miloša Krasića (20 miliona funti), a već sad se ističe kako će prvo pojačanje londonskog kluba biti znatno jeftiniji Gary Cahill koji će doći iz Boltona za sedam miliona funti.

Bolton je već dao znak da je spreman prodati svog odbrambenog igrača tako da je za očekivati da se Cahill od januara pridruži Terryju u odbrambenoj liniji londonskog kluba.