Zvijezda Premier lige
106

Menadžer Tottenhama želi razgovarati s "odbjeglim" Kaneom, još uvijek nije imao priliku

D. P.
Kapiten Engleske javno je zatražio transfer (Foto: EPA-EFE)
Kapiten Engleske javno je zatražio transfer (Foto: EPA-EFE)
Menadžer Tottenhama Nuno Espirito Santo nada se kako će imati priliku da razgovara sa najvećom zvijezdom tima, Harryjem Kaneom.

Jedan od najboljih napadača današnjice imao je dogovor s klubom o prodaji tokom ovoga ljeta, no Spursi su odbili ponudu Manchester Cityja u iznosu od 100 miliona funti.

Stoga, kapiten reprezentacije Engleske nije se pojavio na prvim treninzima, uprkos očekivanjima, pa je tako izazvao brojne kritike u javnosti.

O situaciji sa sjajnim napadačem konačno je progovorio i menadžer Nuno Espirito Santo koji je klupu Wolverhamptona zamijenio Tottenhamovom.

"Zaista, očekujem da ću razgovarati sa Kaneom. Nisam još uvijek imao priliku. Sve na relaciji s našim igračem ćemo raspraviti privatno. Prije svega moramo riješiti probleme sami sa sobom", rekao je Santo nakon remija s Chelseajem u pripremnom meču rezultatom 2:2.

Podsjetimo, Kane se već dugo dovodi u vezu s transferom u Manchester City, ali je dovođenje Jacka Grealisha smanjilo šanse da Građani potpišu najboljeg strijelca i asistenta Premier lige u prošloj sezoni.