"Trikolori" potpuno nemoćni
0

Meksiko "srušio" Domenechovu Francusku

Sarajevo-x.com
Foto: AP
Foto: AP
Reprezentacija Francuske, najvjerovatnije, neće vidjeti osminu finala Svjetskog prvenstva. Nakon mršavih 0:0 protiv Urugvaja u 1. kolu grupe A, u četvrtak im je lekciju iz nogometa očitao Meksiko, poslavši im dvije lopte u mrežu, za konačnih 2:0.

Prvih 45 minuta završeno je bez golova i sve je ličilo na još jednu "nulu". No, u nastavku su Meksikanci shvatili da bi mogli izvući i sav plijen iz ove utakmice, te su krenuli nešto ofanzivnije prema golu Llorisa. Isplatilo im se to u 64. minuti kad se Hernandez, koji je s klupe ušao u 2. poluvremenu, našao sam pred golmanom kojeg je driblingom bacio u jednu stranu, te pospremio loptu u praznu mrežu.

Neočekivano, protivnike naše reprezentacije u kvalifikacijama za Euro 2012. kao da primljeni gol nimalo nije "razdrmao", tako da do 77. minute nisu napravili ništa pred golom Meksika. Ali, tad je Abidal skrivio penal kojeg je realizovao Blanco i tako širom otvorio vrata osmine finala SP-a svojoj reprezentaciji.

"Trikolori" sada imaju tek teoretske šanse da prođu grupe, pa je njihovom već duže osporavanom selektoru Raymondu Domenechu čini se konačno došao kraj na klupi reprezentacije.

Susret je na stadionu "Peter Mokaba" sudio Khalil Al Ghamdi iz Saudijske Arabije.

Grupa A, rezultati:

1. kolo

Meksiko - JAR 1:1 Francuska - Urugvaj 0:0

2. kolo

JAR - Urugvaj 0:3 Meksiko - Francuska 2:0

Tabela: Urugvaj 4 boda, Meksiko 4, Francuska 1, JAR 1.