Nogomet
26

Mehmed Baždarević za Klix.ba: Ko god ima kvalitet i želju, vrata reprezentacije su mu otvorena

Klix.ba
Mehmed Baždarević (Foto: Arhiv/Klix.ba)
Mehmed Baždarević (Foto: Arhiv/Klix.ba)
Mehmed Baždarević ništa ne prepušta slučaju. Novi selektor mnogo putuje posljednjih dana u namjeri da se upozna sa igračkim kvalitetima igrača na koje bi u budućnosti mogao obratiti pažnju.

Sa zanimanjem prati i dešavanja vezana za Emira Spahića. Za nekadašnjeg kapitena navodno je zainteresovan Dinamo iz Zagreba.

“Najvažnije je da Emir prije svega ozdravi. Za njega neće biti problema, siguran sam da će uskoro potpisati za novi klub, a hoće li to biti Dinamo ili neko drugi za mene je manje važno. Ponavljam, najvažnije je da je zdrav, pa onda i da igra u klubu”, rekao je Baždarević za Klix.ba komentarišući novu “turneju” po Evropi.

“Nastojim imati realnu sliku o svim igračima koji igraju ili bi mogli igrati za reprezentaciju. Puno putujem i gledam na licu mjesta igrače koji bi u slučaju otkaza nekoga od aktualnih reprezentativaca mogli uskočiti u tim. Bio sam u Sloveniji, uskoro ću u Češku, Slovačku, pa ponovo u Njemačku”, dodao je selektor.

Aidin Mahmutović u posljednje vrijeme u igra dobroj formi za češkog lidera Viktoriju Plzen. Selektor je upoznat da je na nedavnoj utakmici protiv Brna bio dvostruki strijelac.

“Njegovo je da igra dobro i postiže golove, a ostalo je naš posao i naša briga. Nema razloga da bilo koga ignorišemo u slučaju da posjeduje kvalitet za reprezentaciju. Svakome ko je vrijedan reprezentativnog dresa i ko paralelno ima želju igrati za BiH, vrata reprezentacije će dok sam ja tu biti otvorena. Svi imaju klubove i prostor za dokazivanje, a mi ćemo raditi naš posao najbolje što znamo”, prokomentarisao je Baždarević, dodavši da poznaje kvalitete Muamera Tankovića, ali da u ovom trenutku ne želi pričati o toj temi.