Zvanično
18

Mehmed Baždarević više nije trener francuskog drugoligaša Guingampa

K. H.
Mehmed Baždarević (Foto: F. K./Klix.ba)
Mehmed Baždarević (Foto: F. K./Klix.ba)
Bivši selektor nogometne reprezentacije Bosne i Hercegovine Mehmed Baždarević sporazumno je raskinuo ugovor s francuskim drugoligašem Guingampom te više s klupe neće voditi ovaj tim.

Pomenuti francuski drugoligaš na službenim stranicama objavio je raskid saradnje s bh. stručnjakom uz informaciju da će ekipu voditi njegov dosadašnji pomoćnik Fred Bompard.

Ovaj prekid saradnje dolazi dan uoči utakmice Guingampa protiv Grenoblea u narednom kolu, a nakon poraza od ekipe Pau FC na svom terenu rezultatom 3:2. Sredinom januara su ispali iz Kupa porazom od Caena.

Baždarević je u decembru 2019. godine napustio FC Paris, a u Francuskoj je još radio u Sochauxu, Istresu i Grenobleu. Na klupu Guingampa došao je krajem augusta 2020. godine umjesto trenera Sylvaina Didota.

Popularni "Meša" je bio selektor nogometne reprezentacije Bosne i Hercegovine od decembra 2014. do oktobra 2017. godine.

U 25 utakmica na kormilu Zmajeva ostvario je 14 pobjeda, 5 remija i 6 poraza. Pod njegovim vodstvom Zmajevi su igrali baraž za Euro 2016. godine u kojem su izgubili od Republike Irske.