Nogomet
24

Mehmed Baždarević podržao Mininogometnu ligu Sarajevo, na poklon dobio dres reprezentacije

Piše: D. B.
Selektor nogometne reprezentacije BiH Mehmed Baždarević prodržao je organizaciju Karlovačko Mininogometne lige Sarajevo, a organizatori su mu poklonili reprezentativni dres mininogometne selekcije naše države.

Baždarević je posjetio organizatore mininogometne lige te je tako pomogao u promociji ovog sporta u BiH. On je itekako upoznat s uspjehom mininogometne reprezentacije na prošlom Evropskom prvenstvu u Vršaru na kojem je naš tim osvojio treće mjesto. Selektor je istakao da mu je veoma drago što se mininogomet počeo igrati i u našoj zemlji s obzirom na činjenicu da je stekao popularnost u svijetu.

Meša je dodao da je upravo ovaj sport podloga za mlađe uzraste u procesu njihovog razvoja i usmjeravanja prema velikom nogometu. Selektor očekuje da naša mininogometna reprezentacija u augustu na Evropskom prvenstvu u Mađarskoj juriša na zlato. Upravo su naši mininogometni reprezentativci Elvin i Ervin Blažević glavni organizatori lige.

Proteklog vikenda je odigrano prvo kolo Mininogometne lige Sarajevo. STC je dobio tri boda službenim rezultatom 3:0 zbog nedolaska ekipe Telemacha. Ekipa Canyona je u odličnoj utakmici pobijedila Valter-Nexus rezultatom 6:4, dok je Bahen gradnja s 4:0 savladala ekipu Argelinija. Unigradnja i Zamm odigrali su 1:1.

U narednom kolu, koje se igra u subotu, sastaju se Argelini - Valter-Nexus (18:30), STC - Zamm (19:30), Bahen gradnja - Canyon (20:30) i Unigradnja - Telemach (21:30).

Tabela:

  1. Bahen gradnja 3
  2. STC 3
  3. Canyon 3
  4. Unigradnja 1
  5. Zamm 1
  6. Valter-Nexus 0
  7. Argelini 0
  8. Telemach 0