Rusija ne zaostaje za Katarom
0

Megalomanski stadioni domaćini SP-a 2018. godine

Sarajevo-x.com
Stadion u Moskvi, kapaciteta 44.257 sjedećih mjesta
Rusija je odlukom FIFA-e dobila svoje prvo domaćinstvo svjetskog prvenstva. Za osam godina, Rusi će organizovati najveće fudbalsko takmičenje na svijetu. U fotogaleriji koju smo vam priredili pogledajte kako će izgledati stadioni na kojima će se održati Svjetsko prvenstvo 2018. godine.

Rusija za razliku od Katara, domaćina SP-a četiri godine kasnije, ima mnogo više prostora za izgradnju stadiona i potrebne infrastrukture.

Međutim, većina stadiona još uvijek nije izgrađena, ali su projekti fudbalskih borilišta zaista spektakularni i ni najmanje ne zaostaju za Katarom, čiji su ambiciozni planovi proteklih dana oduševili sportsku javnost širom svijeta.

Rusi su za organizaciju takmičenja kandidovali 14 gradova, koji su podijeljeni u pet zona. Utakmice Svjetskog prvenstva bit će igrane na 16 stadiona. Rusija planira izgraditi još devet potpuno novih stadiona, dok je nekoliko stadiona u procesu gradnje.

Prema pisanju nekih medija, neki od stadiona su već trebali biti otvoreni, ali njihova gradnja još nije ni počela. Bit će zanimljivo pratiti rusku bitku sa vremenom i rokovima tokom izgradnje stadiona na kojima će za osam godina igrati najveće fudbalske zvijezde današnjice.