Nogomet
10

Medunjanin strijelac u pobjedi Maccabi Tel Aviva, produžena nada za odbranom titule

Piše: O. T.
U pretposljednjem 35. kolu izraelske ha'Al lige Maccabi Tel Aviv je u gostima rezultatom 2:0 savladao Beitar Jerusalem i nastavio utrku za titulu prvaka Izraela.

Maccabi je ovom pobjedom upisao čak 25. utakmicu bez poraza u svim takmičenjima, ali nije to toliko sjajan podatak kada se u obzir uzme da je aktuelni prvak Izraela prije pobjede nad Jerusalemom imao niz od četiri vezana remija koja bi ga mogla koštati odbrane titule. Maccabi kolo prije kraja ima dva boda manje od prvoplasiranog Hapoel Be'er Shevaja.

Veliku pomoć Maccabiju donio je Rueda koji je u 58. minuti dobio crveni karton i ostavio Hapoel s igračem manje. To je Maccabi iskoristio samo minuti kasnije kada je Zahavi pogodio za 1:0. Konačnih 2:0 postavio je Haris Medunjanin u 89. minuti.

Maccabi Tel Aviv u posljednjem kolu dočekuje Maccabi Haifu, dok Hapoel također kao domaćin igra protiv Sakhnina, petoplasiranog tima od šest timova u Ligi za prvaka Izraela.

Ukoliko na kraju Maccabi Tel Aviv i Hapoel budu izjednačeni, titula će pripasti timu s boljom gol-razlikom, a trenutno je u tome bolji tim iz Tel Aviva koji ima +46 gol-razliku, dok ta cifra kod Hapoela iznosi +40.

Tabela: