Nogomet
362

Medunjanin: Pjanić je pokazao da je veliki igrač, pola gola pripada njemu

Piše: O. T.
Foto: Screenshot BHRT
Foto: Screenshot BHRT
Najljepši gol u pobjedi Bosne i Hercegovine nad Estonijom (5:0) u 1. kolu kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo u Rusiji postigao je Haris Medunjanin koji je dao izjavu za BHRT nakon utakmice.

Medunjanin je kazao da je njegov gol plod vježbe na pripremama, ali i majstorstva Miralema Pjanića koji je asistirao.

"Trenirali smo ovih 10 dana i mislim da je ispalo super. Taj korner smo trenirali nekoliko puta. Vidjeli smo tu priliku i Pjanić kao Pjanić, znate svi kakav udarac ima, to je bilo pola njegovog gola", rekao je Medunjanin.

Naš veznjak ističe da se naš tim borio za svaki metar i da takvim pristupom svima možemo napraviti problem. Podsjetio je na poraz od Kipra na startu kvalifikacija za Euro 2016. čime je želio pokazati koliko je važno startati pobjedom.

"Moramo biti oprezni. Znamo svi kako smo počeli prošle kvalifikacije. Ta tri boda su nam falila. Znamo da je prvi meč težak. Mislim da smo se kao ekipa dobro borili za svaki metar i ako se ovako budemo borili svakoj ekipi možemo napraviti probleme. Dali smo brzi gol što je pomoglo. Možda smo se malo opustili nakon drugog gola. Imamo dosta dobih igrača koji mogu dati zadnji pas. Danas je Pjanić pokazao da je veliki igrač", kazao je Medunjanin.