Nogomet
71

Medunjanin: Protiv Estonije se moramo boriti za svaki metar i utakmicu riješiti što prije

Piše: D. B.
Haris Medunjanin (Foto: Feđa Krvavac/Klix.ba)
Haris Medunjanin (Foto: Feđa Krvavac/Klix.ba)
Nogometna reprezentacija BiH je već treći dan na okupu i priprema se za početak kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo u Rusiji, koje otvara utakmicom protiv Estonije u Zenici 6. septembra. Bh. reprezentativac Haris Medunjanin poziva na ozbiljnost, kako bi Zmajevi započeli svoj put pobjedom.

Početak kvalifikacija je izuzetno bitan, a u to smo se uvjerili u prošlom ciklusu kada smo poraženi od Kipra.

"Utakmica protiv Kipra nas je koštala Evropskog prvenstva, naučili smo iz toga i sad se pripremamo dobro za Estoniju. Znamo da će biti teško, da nema laganih protivnika. Imamo vremena do utorka i vjerujem da ćemo se spremiti za taj susret", izjavio je Medunjanin.

On je sretan zbog novog okupljanja državnog tima.

"Uvijek je čast biti u reprezentaciji, vidjeti igrače i prijetelje. Imamo motiv da odemo na Svjetsko prvenstvo u Rusiji", rekao je bh. reprezentativac.

U susretu s Estonijom su nam potrebni zajedništvo i velika borba.

"Najbitnije je da budemo tim i da se borimo. Estonci će doći da se brane i pokušavaju na kontru da postignu gol. Mi moramo biti oprezni, boriti se za svaki metar i što prije riješiti utakmicu", kazao je Medunjanin.

Većinu protivnika u grupi dobro poznajemo, tako da znamo šta nas čeka. Plasman na SP je realna mogućnost.

"Prednost je što poznajemo većinu protivnika. Belgija je favorit, ali svako svakog može pobijediti. Ako se dobro pripremimo i napravimo dobar plan, možemo uzeti bodove u svakoj utakmici. Trebamo vjerovati u sebe, boriti se za svaki metar i kvalifikacije odigrati na najbolji način", dodao je iskusni veznjak.

Njemu odlično ide u izraelskom Maccabiju iz Tel Aviva.

"Zadovoljan sam formom i rezultatima Maccabija. Počeli smo rano 14. juna, bez odmora, a sada smo u grupnoj fazi Evropskee lige", završio je Medunjanin.