Nakon remija sa Bolivijom
0

Mediji o Messijevoj Argentini: Čista konfuzija!

Totalsport
Lionel Messi
Lionel Messi
Lavinu kritika priuštili su si argentinski nogometaši bijednim otvaranjem Copa Americe, južnoameričkog prvenstva, kojem su domaćini. U petak su u La Plati remizirali sa nejakim Bolivijcima 1-1.

Lokalni mediji najmanje su štedjeli Lionela Messija, najveću zvijezdu ekipe koja opet u argentinskom dresu nije bila na visini zadatka, i izbornika Sergija Batistu.

"Argentina nije imala niti strpljenja, niti kombinatorike, niti posjeda lopte. Bila je to čista konfuzija. Izvukli smo bod u noći tijekom koje nismo funkcionirali niti kolektivno niti individualno", zaključili su u najčitanijemu argentinskom dnevniku Clarinu, čiji su se autori također prisjetili klimatskih ("rijedak zrak") opravdavanja svojih nogometaša nakon katastrofalnog poraza (6-1) kod Bolivijaca ujesen 2009. godine u kvalifikacijskom dvoboju za SP, kada je "gauče" još vodio Diego Maradona:

"Ne možemo pobijediti Bolivijce bez obzira na nadmorsku visinu."

"Bolivija nije imala nikakvog respekta prema našim zvijezdama i umalo je pobijedila", napisali su u najpopularnijem sportskom dnevniku Oleu, dok su u Tiempu zaključili da sve što je vrijedilo upamtiti je bila svečanost otvaranja.