Nisu ga štedjeli
7

Mediji o Haliloviću: Čim prođe pored McDonald'sa dobije kilogram, pao je na niske grane

S. G.
Svojevremeno je bio član HSV-a
Svojevremeno je bio član HSV-a
Hrvatski internacionalac Alen Halilović jučer se skrasio u nizozemskoj Fortuni Sittard, a neki mediji poput Bilda i AS-a malo su se pozabavili zanimljivom nogometnom karijerom koju ima ovaj nogometaš.
Iako kao relativno mlad nogometaš ima 27 godina u dosadašnjoj karijeri je promijenio čak 12 različitih klubova.

Svoj "nogometni hljeb" je zarađivao igrajući u Hrvatskoj, Španiji, Njemačkoj, Italiji, Belgiji, Engleskoj, a sada se vratio u Nizozemsku.

Njemački Bild pita se "kako je daroviti tehničar, koji je do prije samo deset godina slavljen kao Messijev nasljednik u Barci, mogao tako nisko pasti?"

Španski AS pak piše o strmoglavom padu karijere s kakvom se suočio malo koji nogometaš.

"U periodu od samo deset godina Halilović je prošao put od supertalenta za kojeg su se tukli najbolji klubovi na svijetu do, više tužno nego nešto na što bi mogao biti ponosan, Fortune Sittard", zaključuju Španci.

Sličnog je mišljenja i hrvatski menadžer Robert Palikuća koji je prije godinu dana doveo Halilovića u Rijeku i koji se javio za pomenuti španski medij.

"Alen ima tijelo koje se lako udeblja. Dobije kilu samo vozeći se pored McDonalds'a, a da tamo i ne jede. U Rijeci je u početku izgubio šest-sedam kilograma u dvije ili tri sedmice. Ako svoje tijelo prilagodi modernim zahtjevima nogometa i ako se ne oslanja previše na svoj talent i više radi protiv lopte, može spasiti svoju karijeru", rekao je Palikuća.

Njega je iz kluba sa Rujevice prekrižio Sergej Jakirović, koji je smatrao da mu Halilović jednostavno nije potreban.

Možda i najveći šamar u karijeri ovaj Hrvat je doživio početkom ove godine kada je trebao potpisati za Aris, ali je u grčkom klubu pao ljekarski pregled jer je ustanovljeno da nije fizički spreman za ozbiljan nogomet.