Žestoko ljeto pred nama
46

Mbappe u Realu znači i da Milan ostaje bez najveće zvijezde, spominje se 175 miliona eura

D. P.
Leao godinama dominira u napadu Milana (Foto: EPA-EFE)
Leao godinama dominira u napadu Milana (Foto: EPA-EFE)
Nakon što su svi ugledni svjetski mediji objavili da će Kylian Mbappe konačno preći u Real Madrid i da su svi detalji dogovoreni, Paris Saint Germain je već pronašao njegovu zamjenu.
Vijest koju su navijači Real Madrida čekali već mjesecima sinoć je dobila potvrdu, a Kylian Mbappe će se definitivno naljeto pridružiti Real Madridu. Potvrdio je to i ugledni francuski list Le Parisien, koji je objavio da je Mbappe donio konačnu odluku da će na kraju sezone napustiti PSG i pridružiti se Real Madridu.

U Kraljevski klub će Mbappe stići kao slobodan nogometaš jer mu na kraju sezone ističe ugovor s Parižanima, koji tako neće zaraditi ni cent njegovim odlaskom.

No, to ne znači da se bogati Paris Saint Germain neće "isprsiti" s novcem za njegovu zamjenu. Skoro svi francuski mediji, uključujući i italijanskog insajdera Mattea Moretta, jutros su prenijeli vijest o PSG-ovim ozbiljnim namjerama da u svoje redove tokom ljeta dovedu najveću zvijezdu Milana Rafaela Leaa.

Portugalac blista posljednjih godina u Milanu i glavni je motor ekipe u svim ofanzivnim rolama. Prije sezonu i po bio je MVP šampionata i donii je Milanu titulu koja se čekala 11 godina.

Leao je prošle godine produžio ugovor s Milanom, a u njemu stoji da je otkupna klauzula za odlazak iz kluba nevjerovatnih 175 miliona eura. No, kako klubovi u Seriji A ne raspolažu novcem kao PSG, vjerovatno bi Milan prihvatio i manju ponudu za svoju najveću zvijezdu.

Ovaj 24-godišnjak igra na istoj poziciji kao Mbappe i kada je brzina u pitanju, jedan je od rijetkih nogometaša koji može donekle parirati budućoj zvijezdi Real Madrida.

Ove sezone u Seriji A na 20 utakmica postigao je tri gola i upisao sedam asistencija. Njegov doprinos u igri Milana je neizmjeran i bit će zanimljivo vidjeti kako će ga Rossoneri nadomjestiti ukoliko zaista pređe u Pariz.