Objasnio i stav u PSG-u
55

Mbappe potresen zbog Berlusconija, ne želi da priča o Interu: Kao navijač Milana, to ne mogu

D. P.
Mbappe je zavolio Milan u Berlusconijevoj eri (Foto: Twitter)
Mbappe je zavolio Milan u Berlusconijevoj eri (Foto: Twitter)
Jedan od najboljih nogometaša današnjice Kylian Mbappe ponovo je podvukao kako je veliki navijač Milana te nije mogao komentarisati nastup Intera u finalu Lige prvaka zbog toga.

Mbappe je od djetinjstva navijao za Milan, a ranije ove godine rekao je da u Italiji nikada ne bi igrao za bilo koji drugi klub osim sedmostrukog prvaka Evrope.

Sada je u velikom intervjuu za Gazzettu dello Sport ponovo poručio kako je veliki navijač Milana te da ga je smrt nekadašnjeg vlasnika kluba Silvija Berlusconija mnogo potresla.

"Kao navijač Milana, ne mogu puno pričati o Interu. Pripremili su se dobro za utakmicu i namučili Manchester City", rekao je kratko Mbappe kao komentar na nastup Nerazzurra u finalu Lige prvaka.

Istovremeno, poslao je poruku porodici Berlusconi nakon smrti bivšeg premijera Italije i čovjeka koji je više od tri decenije bio na čelu Milana stvorivši stroj za osvajanje evropskih trofeja.

"Moje saučešće porodici Berlusconi. To je ogroman gubitak za svijet nogometa. Ušao je u historiju kao vlasnik Milana, ekipe o kojoj sam sanjao kao dječak. Nadam se da će mu navijači odati počast kakvu je on zaslužio", poručio je Francuz za Gazzettu.

Nedavno je Mbappe došao do naslovnica zbog toga što je odbio produžetak saradnje s Paris Saint Germainom. Međutim, objasnio je kako se radi o aktiviranju dodatne klauzule u ugovoru te da nikada nije odbio PSG.

"Ja sam samo potvrdio da ne želim aktivirati klauzulu da ostanem na dodatnu sezonu. Nisam nikada diskutovao o novom ugovoru s PSG-om. Sretan sam što ću tu ostati i naredne sezone", zaključio je Mbappe.