Di Matteo: Oduševljeni smo
0

Mazzarri: Platili smo cijenu nedostatka iskustva

Totalsport
Roberto Di Matteo
Roberto Di Matteo
Privremeni trener Chelseajevih nogometaša Roberto Di Matteo odveo je londonske "bluze" do tri pobjede u isto toliko utakmica otkako je naslijedio Andre Villas-Boasa.

Nakon pobjeda u FA Cupu protiv Birminghama i u Premiershipu protiv Stokea, Chelsea je pod njegovim vodstvom u osmini finala Ligi prvaka na Stamford Bridgeu nadoknadio minus od 1-3 protiv Napolija i s ukupnih 5-4 prošao u četvrtfinale.

"Bili smo u tako teškoj poziciji uoči utakmice i znali smo da će trebati mnogo da bismo prošli. Izvedba cijele ekipe bila je izvrsna, ne samo starijih igrača, već kolektivna izvedba, ali stariji su igrači navikli igrati ovakve utakmice. David Luiz na kraju nije mogao hodati, John Terry imao je vrčeve. Petr Čech imao je neke sjajne obrane, Didier Drogba, Fernando Torres, svi su bili sjajni. Za klub puno znači da i dalje igra u Ligi prvaka. Svi smo sretni i oduševljeni. Imao sam već prije neke sjajne večeri, ali ovo vjerojatno ide u klupsku historiju. Pobjeda će nam dati stimulans za nastavak sezone", komentirao je Di Matteo.

S druge strane, trener Napolija Walter Mazzarri nije skrivao razočaranje:

"Naravno da je ovo veliko razočaranje za nas, posebice zbog načina na koji smo izgubili. Ali ukupno sam u natjecanju zadovoljan izvedbom ekipe jer smo napravili veliko postignuće plasmanom ovako daleko. Platili smo cijenu nedostatka iskustva, ali imamo mladu ekipu i možemo učiti iz ovog iskustva".

"Chelsea ne prima često golove kod kuće, a mi smo postigli jedan i mogli smo dati još jedan ili dva gola. Vjerojatno smo imali više prilika nego u prvoj utakmici kada smo dali tri gola. Izgubili smo važnog igrača u Maggiju i to je za nas bio velik udarac. Odmah smo primili gol iz ubacivanja na poziciji na kojoj je on igrao. Chelsea je igrao dobro i zaslužio je svoje golove, ali i mi smo zaslužili dati više".