Nahvalio saigrača
0

Lampard: Ivanović pogađa poput napadača

Totalsport
Frank Lampard (Foto: AFP)
Frank Lampard (Foto: AFP)
Predvođeni svojim veteranima, nogometaši Chelseaja uspjeli su nadoknaditi zaostatak 3-1 iz prve utakmice, te su u revanšu osmine finala Lige prvaka protiv Napolija na Stamford Bridgeu slavili u produžecima s 4-1...

Didier Drogba je dao prvi i namjestio četvrti gol. Još dvojica Chelseajevih starosjedilaca su također bili strijelci, John Terry glavom i Frank Lampard iz penala, kojeg je iznudio Branislav Ivanović. Upravo je srpski stoper bio strijelac gola za 4-1, koji je odveo ''plave bluze'' među osam najboljih. Pohvalio ga je nakon utakmice Frank Lampard.

"Nevjerovatno je kako Ivanović koristi te šanse, poput pravog napadača. Zaslužio je dati taj gol, bio je fantastičan večeras. Načinom na koji je odigrao utakmicu bio je simbol odlučnosti koju smo pokazali", rekao je Lampard, te dodao:

"Jako smo sretni što smo u šeširu za žrijeb u petak. Večeras ćemo uživati u ovoj pobjedi, a onda čekati sljedećeg suparnika. Ako ćemo igrati s ovakvom željom i kvalitetom, sa svima se možemo nositi. Pokazali smo veliku želju i borbeni duh, kako bi se održali u ovome takmičenju. Ovo je teška sezona za nas, ali predstave poput ove mogu preokrenuti stvari u našu korist".

Roberto Di Matteo, privremeni menadžer do kraja sezone, dobio je i treću uzastopnu utakmicu otkad je naslijedio smijenjenog trenera Andrea Villas-Boasa.

"Bila je ovo fantastična utakmica. Vjerujem da je bila izvrsna i za gledanje. Znali smo da moramo napraviti puno toga ako želimo dalje. Cijela ekipa je odigrala izvanrednu utakmicu", rekao je Di Matteo.