Nogomet
0

Matthäus i Rehhagel i Rajevac kandidati za selektora Srbije

Totalsport
Otto Rehhagel
Otto Rehhagel
U petak bi Upravni odbor Srbijanskog nogometnog saveza (FSS) trebao dužnosti razriješiti aktuelnog selektora Radomira Antića, te javnosti predstaviti njegovog nasljednika.

Prema izvještajima B92, dosadašnji selektor Gane Milovan Rajevac doputovao je u Beograd na pregovore s vodstvom FSS-a, čiji je predsjednik Tomislav Karadžić obećao da će novi trener biti po ukusu javnosti.

Problem je samo u činjenici što Rajevac, koji to svakako jeste, ima unosnu ponudu za nastavak saradnje s Ganskim nogometnim savezom, čiju je vrstu na Svjetskom prvenstvu u Južnoj Africi doveo do četvrtfinala, najboljeg rezultata u historije te afričke nogometne nacije. Zbog toga mu Ganci nude novi četverogodišnji ugovor uz godišnju platu od milion dolara.

Beogradski mediji također pišu da se u kontekstu preuzimanja posla spominju i dva njemačka trenera: prvi je Lothar Matthäus (49), nekadašnji trener beogradskog Partizana i rekorder po broju nastupa za njemačku reprezentaciju (150), a drugi trener-veteran Otto Rehhagel (71), koji je, vodeći Grčku, bio najstariji selektor na Svjetskom prvenstvu.

U potragu za novim selektorom u FSS-u su se dali nakon što je Žalbena komisija Svjetske nogometne federacije (FIFA) potvrdila prvostepeno rješenje FIFA-ine Disciplinske komisije, koja je Radomira Antića kaznila s četirima utakmicama suspenzije s klupe reprezentacije zbog neprimjerenog kritizkovanja Jorgea Larrionde, sudije utakmice između Srbije i Australije (2-1 za Australce) u trećom kolu takmičenja po grupama na SP-u, nakon čega su Srbi ispali s takmičenja.