Nogomet
89

Matija Nastasić: Drago mi je zbog balkanskog kvarteta u Cityju, s Džekom se slažem odlično

Piše: D. B.
Matija Nastasić u dresu Manchester Cityja
Srbijanski reprezentativac i igrač Manchester Cityja, Matija Nastasić, u razgovoru za poral Klix.ba je prokomentarisao start Građana u engleskom prvenstvu kao i svoje nastupe u reprezentaciji Srbije.

"Izuzetno mi je drago što sam se vratio na teren nakon mjesec dana pauze. Igrom našeg tima sam zadovoljan, ali je sigurno da još uvijek nismo pokazali svoju pravu igru", izjavio je Nastasić za portal Klix.ba.

Konkurenata za titulu prvaka Engleske ima mnogo, ali su ambicije Građana jasne.

"Ove godine su u prvenstvu ekipe zaista snažne, a iskreno, nikada nisam razmišljao ko nam je najveći konkurent, nego o tome da budemo najbolji. Jedno je sigurno, sa svakim protivnikom moramo igrati kao da je riječ o najvećem konkurentu i ići na pobjedu", kazao je Nastasić.

Za City trenutno igraju četiri igrača sa Balkana, što mu je izuzetno drago.

"S Edinom Džekom se zaista odlično slažem. Pored nas dvojice je u ekipi i Aleksandar Kolarov, a sada je stigao i Stevan Jovetić, tako da činimo balkanski kvartet", rekao je defanzivac Građana.

Osvrnuo se i na nastupe u reprezentaciji Srbije, koja nema šansi za plasman u Brazil.

"Žao mi je što smo izgubili šanse za baraž pred kraj kvalifikacija, ali nismo klonuli duhom. Do kraja ćemo igrati kao da se borimo za Mundijal, igrat ćemo za naciju, za naše navijače koji nas podržavaju. Loši rezultati su došli jer imamo neiskusan i mlad tim, ali ne treba očajavati. Imat ćemo dobar tim za kvalifikacije za Evropsko prvenstvo", izjavio je Nastasić.

Govorio je i o utakmici na Marakani protiv Hrvatske, kao i o prekršaju Josipa Šimunića nad Miralemom Sulejmanijem.

"Žao mi je što nismo pobijedili, pogotovo jer smatramo da smo bolji od Hrvatske. Mrlju na taj meč je ostavio Šimunićev prekršaj, koji je bio izuzetno nekorektan. Ja sam stoper, ali nikad ne bih na onakav načiin išao na protivnika. Ne bih se osjećao dobro da nekog povrijedim", zaključio je Nastasić.