Nije dugo čekao
31

Materazzi odgovorio Ibrahimoviću i spomenuo bolnu tačku u karijeri Šveđanina

F. Z.
Materazzi i Ibrahimović (Foto: EPA-EFE)
Materazzi i Ibrahimović (Foto: EPA-EFE)
Marco Materazzi odgovorio je Zlatanu Ibrahimoviću nakon što je Šveđanin u velikom intervjuu za talijanski GQ između ostalog govorio i o bivšem talijanskom defanzivcu.
Materazzi je uvijek bio poznat kao jedan od najsurovijih defanzivaca na svijetu, a Ibrahimović je rekao da je tokom jedne utakmice naletio na njega kao "ubica".

"Sjećam se da je u jednom trenutku naletio na mene kao ubica i povrijedio me. Bio je tvrd igrač i to je u redu. Međutim, postoje dvije vrste takvih. Jedni od njih vas imaju namjeru povrijediti. I Maldini je bio oštar, ali njegove namjere su bile drugačije", rekao je Zlatan, a istaknuo je i da je nakon dolaska u Inter na treningu oštro startovao na Materazzija i poslao ga u bolnicu.

Materazzi je sada odgovorio Ibrahimoviću objavom na Instagramu, a dotakao se bolne tačke Šveđanina. Bivši nogometaš Intera nikada nije osvojio Ligu prvaka. Kada je iz Intera prešao u Barcelonu ekipa iz Milana postala je prvak Evrope, a kada je napustio Barcelonu ekipa iz Katalonije osvojila je Ligu prvaka. U jednom intervjuu rekao je da bi volio osvojiti Ligu prvaka, ali da mu ne znači mnogo zbog trofeja koje je tokom karijere osvojio.

"Veni, Vidi, Vici. Zlatane, bez tebe je nikada ne bi osvojili", napisao je Materazzi u opisu fotografije na kojoj slavi osvajanje Lige prvaka s Interom 2010. godine.