Zanimljiva anegdota
23

Ibrahimović ispričao kako je poslao Materazzija u bolnicu

N. K.
Ibrahimović i Materazzi (Foto: EPA-EFE)
Ibrahimović i Materazzi (Foto: EPA-EFE)
Švedski napadač Zlatan Ibrahimović (38) nedavno je dao veliki intervju za GQ u kojem je govorio o brojnim temama, a posebno zanimljiva bila je ispričana anegdota o okršaju s legendarnim defanzivcem Marcom Materazzijem.

Naime, Materazzi je bio poznat kao jedan od najgrubljih igrača u tadašnjem nogometu, a to je na svojoj koži osjetio i Ibrahimović dok je igrao u Juventusu.

"Sjećam se da je u jednom trenutku naletio na mene kao ubica i povrijedio me. Bio je tvrd igrač i to je u redu. Međutim, postoje dvije vrste takvih. Jedni od njih vas imaju namjeru povrijediti. I Maldini je bio oštar, ali njegove namjere su bile drugačije", rekao je Zlatan.

Ipak, četiri godine kasnije Ibrahimović je dočekao osvetu kada je prešao u Milan.

"Dočekao sam priliku da Materazziju uletim kung-fu udarcem i pošaljem ga u bolnicu. Stanković me nakon toga pitao: 'Zašto si to napravio?' Odgovorio sam mu: 'E, to sam čekao četiri godine.' Sve se vraća, sve se plaća", ispričao je Zlatan.

Inače, Ibrahimović je u Italiji stigao 2004. godine kada je iz Ajaxa prešao u Juventus, dvije godine kasnije otišao je u Inter, a 2010. je stigao u Milan.