Nogomet
43

Mateja Kežman za Klix.ba: Džeko će s novim trenerom uskoro pronaći pravu formu

Piše: Edin Isanović
Mateja Kežman (Foto: sport.rs)
Mateja Kežman (Foto: sport.rs)
Mateja Kežman je imao uspješnu nogometnu karijeru. Između ostalih, nastupao je za Partizan, PSV, Chelsea, Atletico Madrid, Fenerbahce, PSG i Zenit. Nakon što je okončao karijeru, posvetio se menadžerskom poslu.

"Tim poslom bavim se već nekoliko godina. Zastupam dosta mladih igrača u Evropi, tačnije u Italiji, Belgiji i Holandiji. Između ostalih, zastupam golmana Gorana Karačića i Adnana Osmanovića iz Premijer lige BiH“, izjavio je Kežman za Klix.ba.

Mateja je igrao za mnogo klubova. Ipak, izdvojio je dva.

"Kruna karijere su nastupi za Partizan i Chelsea. Puno sam putovao, svaki grad i država nose nešto zanimljivo“, rekao je naš sagovornik.

Osvrnuo se na igre kapitena reprezentacije BiH Edina Džeke u Romi.

"On je sjajan igrač, ima ogroman potencijal i napravio je fantastičnu karijeru. Vjerujem da će uskoro s novim trenerom pronaći pravu formu. Reprezentacija BiH je u posljednje vrijeme napravila dosta uspjeha. Ima tu dosta potencijala i talenta. Nadam se da će BiH igrati još velikih takmičenja“, kazao je Kežman.

Na kraju je rekao da u regionu ima mnogo nadarenih mladih nogometaša.

"Mnogo igrača s prostora bivše Jugoslavije igra u velikim klubovima. Definitivno, uz Brazil, Argentinu i Francusku, najveći smo izvoznici mladih igrača“, zaključio je Kežman.