Nogomet
0

Martinović: Velika želja igrača je donijela bod Radniku, protiv Rudara moramo odigrati ozbiljno

Klix.ba
Dušan Martinović
Dušan Martinović
Radnik je u 12. kolu Premijer lige BiH na domaćem terenu remizirao s aktuelnim prvakom Zrinjskim te još jednom potvrdio svoj kvalitet. Strijelac za tim iz Bijeljine bio je Dušan Martinović, koji je istakao da je velika želja igrača Radnika rezultirala zasluženo osvojenim bodom. On je najavio ozbiljnu igru i u osmini finala Kupa BiH protiv Rudara iz Kaknja, kluba koji se takmiči u 1. ligi Federacije BiH.

"Što se tice utakmice sa Zrinjskim, mislim da je završena najrealnijim rezultatom. Neoprezno smo primili gol u prvom minutu te je kasnije bilo jako teško juriti rezultat protiv tako kvalitetne ekipe. Oni su sasvim zasluženo na prvom mestu, imaju odličnu ekipu, a mi smo karakterom i jednom velikom željom stigli do izjednačenja", izjavio je Martinović.

Iza Radnika je ciklus jako teškh utakmica sa ekipama koje konkurišu za vrh tabele, dok u narednim kolima očekuje susrete sa ekipama koje prije početka prvenstva nisu važile za favorite.

"U predhodnom periodu smo utakmice sa Širokim i Slobodom odigrali dosta dobro i zasluženo pobijedili, dok smo sa Željom odligrali slabije, što su oni iskoristili i pobijedili nas na našem terenu. Možda smo tada malo i izgorjeli u želji. Uglavnom, niz teških utakmica je iza nas. Zahvalio bih se našim navijačima što nas bodre svaku utakmicu i što nam daju veliku podršku. Naš tim takmičenje u Premijer ligi nastavlja gostovanjem u Zenici, a prije toga u srijedu gostujemo u Kaknju, ekipi Rudara u prvoj utakmici osmine finala Kupa BiH", rekao je nogometaš Radnika.

Ekipu Rudara Bijeljinci ne potcjenjuju.

"Za nas nema odmora, već u srijedu igramo kup utakmicu u Kaknju. Ekipa Rudara igra dobro u prvenstvu Prve lige FBiH i sigurno da nam neće biti lako. Ozbiljno ćemo shvatiti utakmicu, respektujemo protivnika i spremno očekujemo susret sa Rudarom. Naša ambicija je da kao branioci titule doguramo što je moguće dalje u ovom takmičenju" , završio je Martinović.