Nogomet
0

Radnik obavio prozivku: Krstajić poručio da nema pritiska na stručni štab i igrače

Klix.ba
Foto: FK Radnik Bijeljina
Foto: FK Radnik Bijeljina
Na konferenciji za medije organiziranoj pred početak priprema za proljetni dio sezone predsjednik Radnika iz Bijeljine Mladen Krstajić naglasio je da je osnovni cilj kluba plasman među šest najboljih u BHT Premijer ligi, ali da "neće biti smak svijeta" ako se ne izbori plasman u Ligu za prvaka, saopćeno je na zvaničnoj stranici kluba.

"Mi smo klub koji još uvijek raste u organizacionom, sportskom i svakom drugom smislu. Želimo plasman u Ligu za prvaka da bi ljubiteljima fudbala u Semberiji i navijačima Radnika omogućili da prisustvuju kvalitetnim i zanimljivim utakmicama, ali na fudbalere i stručni štab nema pritiska da se nešto mora uraditi, jedino što će se od njih tražiti je profesionalan odnos prema obavezama, izgaranje na terenu i krajnje pošten odnos prema grbu i dresu kluba koji nose", rekao je Krstajić.

Sudeći prema njegovim riječima zimska pauza je u klubu iskorištena da se neke stvari u klubu konsoliduju i poboljšaju, a težište je stavio na kompletiranje igračkog kadra.

"Dovođenjem centralnog špica Edina Ademovića i zadnjeg veznog Filipa Stojanovića uradili smo važnu stvar za kompletiranje ekipe. U opciji je i dovođenje još jednog zadnjeg veznog i centralnog beka kome je jača strana igranje lijevom nogom. Neće biti lako jer igramo na tri fronta. Pored prvenstvenih obaveza očekuju nas i nastupi u Kupu BiH i Kupu Republike Srpske, takmičenja u kojima želimo da što duže trajemo, a po mogućnosti da dođemo i do same završnice", istakao je Mladen Krstajić, predsjednik FK Radnik.

Šef stručnog štaba Nebojša Milošević smatra da je zimska pauza bila dovoljno duga da se fudbaleri dobro odmore i na pripreme dođu sa pozitivnom energijom.

"Prva tri dana iskoristit ćemo da pored treninga obavimo neophodna testiranja i ljekarske preglede. Igrači su na početku pauze dobili plan individualnog rada, nadam se da su to ispoštovali i da će na početak priprema doći spremni u mjeri u kojoj je to potrebno. Ovdje ostajemo do 2. februara, a tokom te tri nedjelje, koristit ćemo i teren sa vještačkom podlogom u Etno-selu 'Stanišići'. Na našem stadionu stvorili smo uslove za specifične vježbe snage što će nam također dobro doći. Važno je reći da vremenske prilike, kakve god bile, neće negativno utjecati na trenažni proces", dodao je Milošević.

Radnik će 2.februara otići na desetodnevne pripreme u Antaliju u Turskoj, a prije toga odigrat će i dvije kontrolne utakmice.

"Za 28. januar zakazana je utakmica sa ekipom Budućnosti iz Banovića, a tri dana kasnije igramo sa Drinom iz Zvornika. U Antaliji smo zakazali četiri prijateljske utakmice s ciljem da vidimo dokle smo stigli u usvajanju modela igre kojem stremimo te da svi igrači dobiju neophodnu minutažu. Po povratku u Bijeljinu 18. februara igramo sa Mačvom iz Šapca, a procijenit ćemo da li će nam trebati još jedna trening utakmica", kazao je šef stručnog štaba koji će od ovih priprema biti pojačan Bojanom Šiljegovićem, profesorom sporta i fizičke kulture.

Milošević je podsjetio da se klub odrekao usluga Nikole Čelebića i Denija Simeunovića, da je štoper Ivan Jakovljević otišao zbog isteka ugovora, a da se ne računa na Dušana Martinovića koji se uspješno oporavlja od teške povrede.

"Edin Ademović i Filip Stojanović dovedeni su kao ciljana pojačanja, prvi u slučaju odlaska Marka Obradovića, a drugi da zamijeni povrijeđenog Martinovića. Potrebni su nam još jedan zadnji vezni i ljevonogi defanzivac na štoperskoj poziciji, ali nećemo dovoditi igrače da bi smo popunili broj, već samo prava pojačanja. Potpisan je ugovor sa mladim Draganom Živanovićem, dok će Adnan Barjaktarević i Abdurahman Beširović biti poslati na pozajmicu jer su im neophodne takmičarske utakmice", rekao je šef struke.

Za Marka Obradovića postoji interesovanje drugih klubova, ali on je još uvijek u Radniku.

"Pauza je brzo prošla, zaželjelji smo se fudbala. Imamo realne izglede da zadržimo mjestu među prvih šest ekipa u Premijer ligi. Bit će teško, ali imamo želju, kvalitet i znanje da to i ostvarimo što bi bio najbolji plasman Radnika u ovom takmičenju. Probat ćemo i da ponovimo podvig iz prošle godine kada smo osvojili Kup BiH i Kup Republike Srpske, ili da bar dođemo do završnice oba kup takmičenja", rekao je najbolji strijelac Radnika Obradović na konferenciji za štampu koja je održana povodom početka priprema za proljetni dio sezone.

Prisutni fudbaleri na današnjoj prozivci: Lučić, Oštraković, Hodžić, Zeljković, Krsmanović, Ostojić, Kojić, Bajić, Šerbečić, Beširović, Stojanović, Janković, Đurić, Srećković, Peco, Okić, Vasić, Motika, Obradović, Ademović, Glišić i Živanović.