Nogomet
3

Martino: U ovoj utakmici su obje ekipe imale šanse

Totalsport
Gerardo "Tata" Martino (Foto: AFP)
Gerardo "Tata" Martino (Foto: AFP)
Barcelona je na Camp Nouu svladala Manchester City s 2-1 u zanimljivom dvoboju u kojem je i City imao svojih prilika. Trener Barcelone Gerardo Martino priznao je da je njegova ekipa imala problema.

Iako je Barcelona slavila s ukupnih 4-1 u susretima s Manchester Cityjem, Gerardo Martino bio je svjestan kako nije bilo lako. Englezi su se u drugom poluvremenu u početku vrlo dobro postavili, stvorili nekoliko opasnih prilika, ali lopta nije ušla u gol.

"Ovo nikako nije bila lagana sedmica. Igrali smo protiv vrlo jake ekipe koja je mogla otići daleko. Bilo je trenutaka u kojima smo kontrolirali utakmicu i trenutaka u kojima smo imali velikih problema. City je veći dio utakmice igrao 11 na 11 i u tim trenucima bio je vrlo opasan, bila je to utakmica u kojoj su obje ekipe imale šanse."

Martino je u pripremi utakmice bio svjestan kako će gosti u pojedinim trenucima imati veći posjed lopte i natjerati Barcelonu na odbranu.

"Predvidjeli smo to i tu smo se mučili. Nismo se osjećali ugodno kada je City imao loptu i mučili smo se u situacijama kada smo se borili za ničije lopte. City nije ekipa kojoj možete dati posjed lopte jer je tada vrlo opasan."

Manuel Pellegrini bio je visoko na tribinama zbog suspenzije nakon izjava poslije prvog susreta, a ekipu je s klupe vodio Ruben Cousillas.

"Ne može se reći da bismo s dvojicom napadača u drugom dijelu imali više šanse jer smo i s jednim napadačem bili opasni. Obično igramo s dvojicom napadača, ali protiv Barcelone koja je vrlo jaka u veznoj liniji morali smo pojačati sredinu terena. Ne vjerujem da bi to nešto promijenilo. Pokušavali smo, imali smo prilike, ali nismo ih iskoristili."

Sergio Aguero napustio je travnjak na poluvremenu, a razlog je bila bol u mišiću.

"Još uvijek je rano reći koliko bi mogao izostati. Osjetio je bol i za svaki slučaj smo ga izvadili. Vjerujemo da nije nešto ozbiljno."