Nogomet
2

Martin Odegaard odbio trenirati sa rezervama, Zidane ga poslao na klupu

Klix.ba
Martin Odegaard (Foto: EPA)
Martin Odegaard (Foto: EPA)
Norveškom "čudu od djeteta", šesnaestogodišnjem Martinu Odegaardu, nije bilo potrebno mnogo vremena da se nađe u problemima u Real Madridu.

U januaru je Odegaard ostvario transfer iz bajke nakon što je napustio norveški Stromgodset i prešao u slavni Real Madrid. Kraljevski klub ga je platio oko 3 miliona eura i ponudio mu ugovor kojim sedmično zarađuje 110.000 eura. Međutim, u posljednje dvije utakmice Odegaard nije igrao za drugi tim Real Madrida, koji predvodi legendardni francuski nogometaš Zinedine Zidane.

Španske novine AS su objavile da je razlog neigranja Odegaardova razmaženost. Navodno je odbio trenirati s rezervama, a Zidane ga je zbog neposlušnosti smjestio na klupu. AS je "prozvao" i Odegaardove roditelje, koje krivi za njegovo ponašanje.

"Otkako je Odegaard na klupi, ekipa ponovo pobjeđuje nakon četiri uzastopna poraza. Odegaard ne prilagođava svoju igru saigračima, pa stručni štab nije imao izbora nego da mladića ostavi na klupi. Osim toga, Odegaard nastavlja donositi loše odluke, pa je odbio trenirati sa rezervama te se pojavljuje na treninzima večer uoči utakmice. Novajlija i njegov otac se pozivaju na klauzulu u ugovoru kojom se Odegaardu garantuje da će trenirati s prvim timom pet puta sedmično. Odegaard i njegov otac ne shvataju da je promjena stava i prihvatanje savjeta ispravna i korisna stvar za napredak mladog igrača, kao i da je drugi tim ključan dio njegovog razvoja. Nažalost, neki igrači su se požalili da se tinejdžeru ne 'smije smetati' otkako je došao", objavio je AS.