Nogomet
30

Martin O'Neil: Nismo u prednosti, a naš gol nisam ni vidio

Piše: O. T.
Martin O'Neil (Foto: Feđa Krvavac/Klix.ba)
Martin O'Neil (Foto: Feđa Krvavac/Klix.ba)
Selektor Martin O'Neil može biti zadovoljan ishodom prve utakmice baraža za Euro u kojoj je Irska na Bilinom Polju odigrala neriješeno (1:1). Međutim, on ne smatra da su Irci u prednosti.

"Mislim da nismo u prednosti. Ponovo moramo igrati vrlo jako. Bio sam zabrinut zbog magle. Mislio sam čak da će meč biti prekinut. Ipak, pošto je završeno prvo poluvrijeme, nije se mogao ponoviti cijeli meč i dobro je da smo, ipak, nastavili igrati", kazao je selektor Irske.

Na pitanje kako komentariše postignuti gol Iraca koji je postignut nakon sjajnog prodora Bradyja, O'Neil je odgovorio:"Ne mogu komentarisati gol, jer ga nisam vidio. Komentarisat ću kada vidim snimak."

U drugoj utakmici baraža O'Neil će moći računati na napadača Stoke Citjya Jonathana Waltersa koji je bio suspendovan za ovaj meč, a očekuje i pozitivne vijesti oko kapitena Johna O Sheaja i napadača Shanea Longa koji su povrijeđeni.

"O'Shea treba proći još neke pretrage, a Walters će sigurno igrati. Zadovoljan sam kako smo igrali večeras i neću praviti velike izmjene u timu. Morat ćemo biti aktivniji nego večeras i dobro je što ćemo igrati pred našom publikom", istakao je O'Neil.

Uzvrat se igra u ponedjeljak na Aviva stadionu.