Veliko pojačanje
21

Marotta je majstor za dovođenje slobodnih igrača: Godin na korak od prelaska u Inter

Klix.ba
Diego Godin (Foto: AFP)
Diego Godin (Foto: AFP)
Direktor Intera Giuseppe Marotta obradovao je navijače ovog kluba informacijom da se Neroazzuri nalaze u završnoj fazi pregovora sa štoperom Atletico Madrida Diegom Godinom.

Godin još uvijek nije potpisao novi ugovor s Atletico Madridom i na kraju sezone će postati slobodan igrač, a s tim u vezi direktor Intera odmah je stupio u kontakt s njim i njegovim agentom kako bi ovaj Urugvajac stigao u Seriju A.

Marotta je priznao da su pregovori u završnoj fazi te da se nada kako će klub uskoro i zvanično potvrditi transfer Godina u Inter.

"Sretan sam jer smo već sada u završnoj fazi pregovora i zaista je bilo lijepo vidjeti Godina kako postiže pogodak protiv Juventusa. Veoma sam optimističan po pitanju njegovog transfera u naš klub i vjerujem da ćemo uskoro moći objaviti zvanično da je on naš novi igrač", izjavio je Marotta za Sky Sport Italia.

Marotta se osvrnuo i na situaciju u vezi s Maurom Icardijem kojem je nedavno oduzeta kapitenska traka, a on je rekao da mediji očigledno znaju više od kluba. Direktor Intera je rekao da klub čeka Icardija da se oporavi i da se situacija po tom pitanju još uvijek nije promijenila.

Godin je nedavno bio strijelac u pobjedi Atletico Madrida protiv Juventusa rezultatom 2:0 u prvom meču osmine finala Lige prvaka, a da li će eventualni uspjeh u najelitnijem evropskom takmičenju promijeniti budućnost Urugvajca u dresu Jorgandžija ili će on preći u Inter, ostaje da se vidi.