U Juventusu zadovoljni
0

Marotta: Conte je trener kakav nam je trebao

Totalsport
Antonio Conte
Antonio Conte
Juventusov sportski direktor Giuseppe Marotta smatra da je Antonio Conte pravi izbor za trenersku poziciju rezultatski uzdrmane torinske "stare dame".

Conte je protekle sezone obavio odličan posao u drugoligašu Sieni i ekspresno ju uspio vratiti u Seriju A. Tokom igračke karijere branio je boje Juventusa između 1992. i 2004. godine i u tom periodu između ostalog osvojio pet "scudetta" i jedan naslov u Ligi prvaka (1996.). U utorak je službeno potvrđeno da će Juveovu nogometnu ekipu voditi sljedeće dvije sezone.

"U proteklim je sezonama dokazao svoju vrijednost i sigurni smo da je trenerski profil kakav nam je potreban. Želimo mu uspješnu budućnost i uvjereni smo da će svojim radom klubu ispisati važna nova poglavlja. On zna kako unijeti pobjednički duh u klub, to je stav kakvog je imao tokom cijele svoje karijere", kaže Marotta uz dodatak:

"Posao mu nije dan samo zbog tehničkih kvaliteta koje posjeduje već i zbog njegove ljudske prirode. Ona nas je uvjerila da dovodimo pravog čovjeka."

Conteov zadatak bit će da od Juventusa ponovno napravi ekipu sposobnu da juriša na naslov talijanskih prvaka. U protekloj sezoni Juve je osvojio sedmo mjesto na tabeli Serije A.