Lakša povreda
26

Marokanci ljuti i razočarani: Povrijeđeni Messi napustio saigrače i vratio se u Barcelonu

Klix.ba
Lionel Messi (Foto: EPA-EFE)
Lionel Messi (Foto: EPA-EFE)
Lionel Messi vratio se u reprezentaciju Argentine iako je prošle godine najavio da bi mogao završiti reprezentativnu karijeru, a on je u meču protiv Venecuele u kojem su Gaučosi izgubili sa 3:1 doživio povredu zbog koje neće igrati prijateljski meč protiv Maroka.

Messi je u petak u prijateljskoj utakmici protiv Venecuele koja se igrala na stadionu madridskog Atletica Wanda Metropolitanu prvi puta zaigrao za izabranu vrstu svoje zemlje nakon prošlogodišnjeg Svjetskog prvenstva u Rusiji nakon kojeg je rekao da želi pauzu od reprezentacije.

Mnogi su tu poruku protumačili kao kraj reprezentativne karijere, ali nepunih godinu dana nakon Mundijala u Rusiji, Messi se vratio u tim Gaučosa i nosio je kapitensku traku u meču protiv Venecuele. Ipak, nogometaš Barcelone neće po dobrome pamtiti povratak u nacionalni dres s obzirom na to da je Argentina izgubila 3:1, a uz to je i Messi doživio povredu.

Odmah nakon utakmice objavljeno je da Messi neće igrati sljedeći meč protiv Maroka, što je razljutilo brojne marokanske navijače koji su ga željeli vidjeti na terenu i zbog njega su najavljene nezapamćene mjere osiguranja. Messi ipak neće igrati protiv Maroka, pa svi dogovori od ranije padaju u vodu.

Messi će se vratiti u Barcelonu gdje će započeti proces rehabilitacije kako bi što spremniji dočekao izuzetno važan finiš sezone za katalonski klub, a navijači koji su kupili kartu za meč između Maroka i Argentine ostat će uskraćeni za igru jednog od najboljih igrača svih vremena.