Nogomet
19

Marko Topić za Klix.ba: Ne treba igrati "flaster" na Baleu, tako bi potrošili igrača

Piše: Edin Isanović
Topić u duelu sa Berbatovom u martu 2004. godine (Foto: Arhiv/EPA)
Topić u duelu sa Berbatovom u martu 2004. godine (Foto: Arhiv/EPA)
Marko Topić, nekadašnji napadač bh. reprezentacije, vjeruje kako će izabranici Mehmeda Baždarevića večeras odigrati dobru utakmicu protiv Velsa i na kraju slaviti. Naglasio je kako je najvažnije vjerovati u svoj rad.

"Bh. reprezentativci trebaju biti na nivou svih 90 minuta. Niti jedne sekunde ne smije popustiti koncentracija. Također, važno je da vjeruju u ono što rade. Uz agresiju i žestinu na granici fanatizma, možemo do pobjede. Naravno, sve ovo treba odraditi hladne glave. Tu spada još niz detalja koji su važni i koji predstavljaju snagu ekipe“, kazao je Topić.

Dodaje kako zna da je Vels u sjajnoj formi, a da u udarnoj postavi Zmajeva vjerovatno neće biti Edina Džeke.

"Ono što me ohrabruje jeste činjenica da se Ibišević vraća u formu. Postigao je četiri pogotka u tri utakmice. Vjerujem da je pun samopouzdanja. Svi znamo da prije toga dugo vremena nije uspio da zatrese protivničku mrežu. Sada ima šansu da se dokaže jer je nekako uvijek bio u Džekinoj sjeni“, kazao je naš sagovornik.

Na pitanje da li treba igrati 'flaster' na Garethu Baleu, odgovara:

"Kao prvo, nije sigurno da li će igrati od početka jer se tek nedavno oporavio. No, ako bude na terenu, mislim da nam ne treba 'flaster'. To je protivno mojim principima, a na taj način bi potrošili igrača. Da je Bešić 'unutra', oni bi taj zadatak vjerovatno mogao odraditi. Ovako, mislim da to nije rješenje."

Smatra da nogometaš Reala nije u formi i da neće biti najveća prijetnja za naš gol.

"Dobro znam šta znači napraviti pauzu. Siguran sam da će i Bale biti pod velikim pritiskom“, zaključio je Marko Topić.