Slovenac koji bi mogao postati zmaj
0

VIDEO / Marko Topić: "Denis Halilović zaslužuje šansu u bh. reprezentaciji"

Piše: E. Isanović
Denis Halilović
Denis Halilović
Poznato je da bh. nogometna reprezentacija godinama ima problema sa posljednjim bedemom. Naime, uz Emira Spahića i Safeta Nadarevića konstantno se traži stoper koji bi donio sigurnost u odbrani. Svakako tu su još Bešić, Pandža i Mravac, ali kvalitetna konkurencija može biti samo od koristi.

Istraživajući igrače koji bi se mogli regrutovati za popunu te pozicije pronašli smo Denisa Halilovića koji je rođen 1986. godine u Sloveniji. Nakon nastupa za klubove iz pomenute zemlje, preselio je u Saturn iz Moskve.

Igrao je rame uz rame sa nekadašnjim bh. reprezentativcem Markom Topićem. Kako bi saznali više informacija pitali smo bivšeg "zmaja" o Haliloviću, koji trenutno nosi dres holandskog Willema II.

"Ono što prvo treba spomenuti jeste da Denis ne bi imao ništa protiv da zaigra za BiH. Mislim da nije upisao niti jedan nastup za Sloveniju i sa te strane ne bi bilo problema. Zahvalan je igrač, sa sjajnim defanzivnim osobinama. Izuzetno dobar u zračnim duelima. Podsjeća me na Muhameda Konjića, možda je samo malo niži rastom. Bio je ključna figura Saturnove odbrane i mogao bi biti od koristi. Dobro bi bilo da mu se pruži prilika, pa neka struka državnog tima procjeni ima li reprezentativni kvalitet", rekao je za Sarajevo-x.com ljubimac bh. navijača Marko Topić.