Nogomet
0

Marko Radulović: Pobjeda protiv Libertasa nije upitna, razlika u kvalitetu je evidentna

Piše: D. B.
Novi igrač FK Sarajevo, Marko Radulović, koji se nedavno priključio ekipi, u razgovoru za portal Klix.ba je rekao da pobjeda u prvoj utakmici 1. pretkola Evropske lige protiv Libertasa nije upitna te da je razlika u kvalitetu evidentna.
Marko Radulović
Marko Radulović

Radulović je rekao da se dobro uklopio u ekipu u kojoj vlada dobra atmosfera pred takmičarske utakmice.

"Odlično sam se uklopio u novu ekipu, a saigrači su mi olakšali taj proces, tako da se već osjećam kao kod kuće. Moram istaći da vlada odlična atmosfera među nama, što je veoma važno pred utakmice koje slijede", izjavio je Radulović.

Porazi u pripremama ga ne brinu te vjeruje da će napadači obaviti svoj posao u narednim utakmicama, a prva je protiv Libertasa u četvrtak na Koševu.

"Igrali smo pripremne utakmice u kojim rezultat nije bio u prvom planu, mada bi bilo bolje da smo pobijedili. Međutim, nas ohrabruje igra koju smo prikazali. Osim toga, odlično smo se spremili, tako da će koncentracija u odbrani i napadu doći uskoro, a samim tim i pobjede. Prva prilika za to je susret s Libertasom", kazao je Radulović.

U pobjedu FK Sarajevo ne sumnja.

"Mislim da našu pobjedu ne treba dovoditi u pitanje, jer je razlika u kvalitetu evidentna. To ćemo i pokazati na terenu ispravnim pristupom utakmici", poručio je novi igrač FK Sarajevo.

On je već igrao evropske utakmice, tako da će njegovo iskustvo biti korisno za mlađe igrače.

"Već sam igrao kvalifikacije u prethodnim klubovima, sa Budućnosti, Petrovcem, mađarskim MTK-om, protiv jakih protivnika kao što su La Coruna, Anorthosis, Sturm i Fenerbahce, tako da imam iskustva u evropskim mečevima", kazao je Radulović.

Rekao je da jedva čeka nastup pred navijačima FK Sarajevo.

"Dobru atmosferu sam doživio protiv Slavije, ali ipak jedva čekam zvanični meč na Koševu. Ono što sam vidio na klipovima je fenomenalno", izjavio je Radulović.

Cilj Bordo ekipe u narednoj je jasan, a to je titula.

"Očekujem da budemo u utrci za titulu do kraja i naravno da i ja budem dio te ekipe, jer mislim da svojim kvalitetima mogu pomoći na putu ka tom cilju", završio je Radulović.

Utakmica između Sarajeva i Libertasa se igra u četvrtak s početkom u 20:30 sati.