Nogomet
77

Marjan Antolović: Volio bih ostati u Želji, gradski derbi me oduševio

Piše: Edin Isanović
Marjan Antolović
Marjan Antolović
Marjan Antolović, golman Željezničara, sa dosta uspjeha branio je za klub sa Grbavice u proteklih godinu dana. Sa Plavima je osvojio naslov prvaka i stigao do finala Kupa BiH, gdje su izabranici Amara Osima poraženi nakon izvođenja jedanaesteraca. Marjan za Klix.ba ističe kako je zadovoljan odrađenim poslom.

"Kada se sagleda učinak u protekloj sezoni mogu reći da sam zadovoljan. U prvenstvu smo dotakli vrh, dok smo u najmasovnijem takmičenju dobacili do same završnice. Nastavili smo taj niz, ali smo nažalost poraženi. Mislim da nismo imali sreće u trenucima izvođenja jedanaesteraca. Kada govorimo o evropskim utakmicama, onda je jasno da ne mogu biti zadovoljan. Ako bih tražio neki alibi, iako ne volim, onda bih naglasio da sam tada tek došao i nisam se bio adaptirao pa je to sve tako ispalo“, kaže za naš portal čuvar mreže Željezničara.

Najdražu pobjedu među stativama gola tima sa Grbavice doživio je protiv Borca u Dolini ćupova, a spomenuo je i okršaj vječitih rivala.

"Bilo je nekoliko kvalitetnih utakmica, ali bih izdvojio trijumf nad Banjalučanima. Ta pobjeda mi je posebno draga jer sam tamo bio odstranjen iz ekipe. Što se tiče derbija sa Sarajevom mogu reći da on ne spada bez razloga među najbolje u Evropi. Bile su dobre utakmice i na Koševu i na Grbavici. Nisam očekivao da je na ovakvom nivou, naročito ako gledamo iz navijačkog ugla. Svidjelo mi se“.

Podrška sa sjevera Grbavice

Antolović je kao najveći kiks spomenuo pogodak koji je primio protiv Čelika na Grbavici. On je tada bio neoprezan i dodao je loptu Jasminu Mešanoviću, kojem nije bilo teško da pogodi praznu mrežu.

"Kada sam primio pogodak želio sam baciti rukavice u gol i otići sa stadiona. Pamtim taj trenutak, imao sam namjeru odigrati loptu iz prve, nisam procijenio da je Mešanović baš tako blizu. Međutim, teren je bio grbav, lopta me pogodila u donji dio kopačke i pogriješio sam. Prvo što mi je prošlo kroz glavu jeste da izađem (smijeh). Ono što me ohrabrilo jeste što je aplaudirala cijela sjeverna tribina. Zaista, nisam čuo nijednu ružnu riječ“, dodaje on.

Ovaj Vinkovčanin tvrdi da će ovih dana otputovati u Varšavu kako bi porazgovarao sa čelnicima Legije. Naime, on ima ugovor sa pomenutim klubom, a za Željezničar je nastupao kao posuđeni igrač.

"Vidjet ću da li računaju na mene ili ne. Čistih papira i bez odštete, Željo bi za mene bio zanimljiva opcija. Branio sam godinu dana i dobro bi bilo da ostanem još i da se ustalim. Sve u vezi sa timom sa Grbavice mi se svidjelo. I grad je odličan. U ovom trenutku nemam ponudu iz inozemstva koja bi mi riješila egzistenciju. Zato su Plavi realna opcija“.

Bayern je postavio nove standarde

Osvrnuo se i na predstojeće evropske utakmice.

"Željini rezultati na međunarodnoj sceni posljednjih godina bili su ispod očekivanja. Uz neka pojačanja ove sezone bi se možda i moglo nešto napraviti. Ipak, mnogo toga zavisi od žrijeba. Međutim, uz podršku navijača i malo sreće može se proći dalje“.

Na kraju je prokomentarisao i finale Lige prvaka, gdje je Bayern pobijedio Borussiju Dortmund.

"Bavarci su bili moj favorit i prije finala. Nisam očekivao da će onako lako eliminisati Barcelonu. Svojom dominacijom podigli su nivo svjetskog nogometa za još jednu stepenicu više, posebno u fizičkom smislu. Zasluženo su osvojili naslov, a ako ostanu na okupu nastavit će dominaciju i narednih godina“, zaključio je Antolović.