Nogomet
1

Marinović i Janjoš složni: Zaslužena pobjeda Zrinjskog

Piše: O. T.
Vinko Marinović i Mehmed Janjoš (Foto: Klix.ba)
Vinko Marinović i Mehmed Janjoš (Foto: Klix.ba)
Trener Sarajeva Mehmed Janjoš i trener Zrinjskog Vinko Marinović u izjavama nakon pobjede Zrinjskog nad Sarajevom (1.0) u derbiju 13. kola BHT Premijer lige složili su se da je domaći tim sasvim zasluženo slavio.

Janjoš smatra da je njegov tim imao dvije šanse koju su njegovi igrači mogli bolje realizovati, ali da je, gledajući cijeli tok meča, Zrinjski pokazao da je "najkvalitetnija ekipa lige".

"Zrinjski je sasvim zasluženo pobijedio sa 1:0. Mislim da smo imali jednu dobru priliku na početku drugog poluvremena kada je Ahmetović šutirao glavom i na kraju meča kada je Bekić trebao odigrati pas lijevo da riješi problem, ali kada se sve sabere Zrinjski je još jednom pokazao da je naša najkvalitetnija ekipa i ja im čestitam na pobjedi", kazao je Janjoš.

Marinović se slaže da je njegov tim zaslužio pobjedu i poručuje da se njegov tim neće opustiti iako je usamljen na vrhu tabele Premijer lige sa šest bodova više od drugoplasirane Krupe.

"Imali smo tri-četiri prilike koje nismo iskoristili, ali uspjeli smo u drugom poluvremenu postići pogodak i mislim da je pobjeda sasvim zaslužena. Moram čestitati igračima na maksimalnoj borbenosti koju su pokazali, kao i publici koja nas je bodrila svih 90 minuta. Nećemo se opustiti, jer ovo nam je bila izuzetno bitna utakmica. Sada imamo 11 bodova prednosti u odnosu na Sarajevo i imamo dvije izuzetno bitne utakmice ispred nas. Dolazi nam i Željezničar tako da već možemo ići utakmicu po utakmicu i nadam se zadržavati ovu prednost koju imamo", kazao je Marinović.