Nogomet
27

Marinović: Nakon promašenog penala, meč je otišao u drugom toku, čestitke Željezničaru

Piše: O. T.
Trener Zrinjskog Vinko Marinović čestitao je Željezničaru na pobjedi u derbiju 17. kola BHT Premijer lige, a kao ključni momenat utakmice istakao je promašeni penal njegovog tima.

Željezničar je u Mostaru slavio rezultatom 4:0 i nanio prvi poraz Zrinjskom nakon 17 utakmica u svim takmičenjima. Zrinjski je ostao na prvom mjestu tabele sa pet bodova više od Radnika i Krupe, a ukoliko Sarajevo sutra savlada Metalleghe u gostima, onda će Bordo tim stići na drugo mjesto sa četiri boda zaostatka u odnosu na Zrinjski.

Možda je meč u Mostaru mogao otići u drugom smjeru da je Mešanović u 37. minuti realizirao penal. Na konstataciju reportera Moje TV, Marinović se složio da je to ključni momenat utakmice nakon čega je uslijedila velika kazna.

"Sigurno da jeste. Nakon penala koji smo promašili utakmica se okrenula u jednom drugom toku. Vrlo brzo smo kažnjeni sa 1:0. U drugom poluvremenu nismo skoro ni otvorili utakmicu dobili smo taj drugi gol i onda je poslije toga bilo kasno. Pogotovo poslije penala i crvenog kartona tako da jedino što mogu je čestitati Željezničaru na zasluženoj pobjedi", kazao je Marinović.

Ovo je ujedno i prvi domaći poraz Zrinjskog u ligi nakon čak 55 utakmica. Naredni meč Plemići igraju u gostima protiv Viteza što je ujedno i posljednji meč jesenjeg dijela BHT Premijer lige..

"Došlo je i to (kraj niza). Izgubili smo utakmicu. Sigurno jedan težak poraz. Šta da se radi? Mora se ići dalje. Trebamo se od ovoga oporaviti i pokušati dobiti utakmicu u Vitezu", poručio je Marinović.