Novi trener "Zrinjskog"
0

FOTO / Marin Bloudek: "Neće biti radikalnih promjena u timu"

Sarajevo-x.com
U prostorijama Nogometnog kluba "Zrinjski" danas je na konferenciji za novinare javnosti predstavljen novi trener Marin Bloudek.
Foto: Fotoservis
Foto: Fotoservis
Bloudek je u svom prvom obraćanju javnosti u ulozi trenera "Zrinjskog" najavio kako neće praviti nikakve radikalne promjene u sastavu i igri tima, a izrazio je i zahvalnost upravi kluba što je upravo njemu dala povjerenje da naslijedi Dragana Jovića, iako je, prema riječima predsjednika Vidačka, u konkurenciji bilo preko deset trenerskih imena iz BiH i Hrvatske.

"Sretan sam i zadovoljan činjenicom da je uprava 'Zrinjskog' u jakoj konkurenciji trenera upravo mene izabrala. Ne mogu u ovom trenutku prognozirati koliko 'Zrinjski' može napraviti ove sezone jer ne poznajem dovoljno dobro igrački kadar. Posljednji put sam imao priliku igrati protiv 'Zrinjskog' u maju prošle godine, tako da poznajem one igrače koji su tada igrali, a sa ostalima se tek trebam bolje upoznati", rekao je Bloudek.

Foto: Fotoservis
Foto: Fotoservis
"Na osnovu onoga što sam imao prilike sam vidjeti, i s obzirom na informacije iz novina, vidi se da je 'Zrinjski' uvijek težio atraktivnom, efikasnom nogometu. Dolazeći sa strane, radeći i prateći i zapadne klubove, probat ću unijeti komponente koje su potrebne za duži boravak u Evropi. Nogomet se igra čvrsto, obavezno i odgovorno da bi se tek onda došlo do atrakcije. Obaveze se uvijek moraju izvršavati u obje faze, i u fazi odbrane i u fazi napada", dodao je novi trener.

Bloudeku će u početku asistirati Dragan Perić, koji je ovih dana pripremao tim za subotnje gostovanje u Banjoj Luci, nakon čega će tu ulogu preuzeti neko od trenera uposlenih u "Zrinjskom", a Perić će se vratiti u omladinsku školu, objavljeno je na oficijelnoj stranici ovog kluba.