Nogomet
56

Marin Aničić za Klix.ba: Iskreno, selektorov poziv me iznenadio

Klix.ba
Marin Aničić
Marin Aničić
Zadnja linija reprezentacije Bosne i Hercegovine u budućnosti će biti jača za Marina Aničića.

Mostarac koji je dugo bio kapiten Zrinjskog nakon odličnih igara za kazahstansku Astanu našao se na spisku selektora Mehmeda Baždarevića pred mečeve protiv Belgije i Andore početkom narednog mjeseca.

“Bit ću iskren i reći da me poziv baš iznenadio, iako sam znao da selektor prati moje igre. Ipak nisam očekivao da će poziv ovako brzo uslijediti. Zahvalan sam selektoru na ukazanom povjerenju, a svojim ponašanjem, radom i nadam se igrama ću nastojati zahvaliti na pravi način“, izjavio je Aničić za Klix.ba.

Aničić je svojevremeno sa uspjehom nastupao za mladu reprezentaciju BiH. Saigrači su mu u to vrijeme bili Ibrahim Šehić, Ognjen Vranješ, Muhamed Bešić, Edin Višća, kao i njegov najbolji prijatelj Toni Šunjić.

“Sa Tonijem sam dugo vremena bio saigrač u Zrinjskom, a naše prijateljstvo datira još iz djetinjstva. Sretan sam i zbog toga što ćemo nakon duže vremena ponovo biti saigrači“, dodao je Aničić koji je sa svojom Astanom na pragu plasmana u grupnu fazu Lige prvaka.

“Na korak smo od velikog uspjeha. Svi smo svjesni šta nas čeka na uzvratnoj utakmici protiv APOEL-a. Trudit ćemo se igrati svoju igru“, rekao je na kraju Aničić.

Marin Aničić inače osim na poziciji stopera sa uspjehom može igrati i na poziciji zadnjeg veznog, kao i na lijevom boku.