Nekadašnji saigrači
26

Marchisio poslao poruku Barceloni: Ako se pouzdate u Pjanića, nećete zažaliti

N. K.
Miralem Pjanić (Foto: Instagram)
Miralem Pjanić (Foto: Instagram)
Bivši italijanski nogometaš Claudio Marchisio, koji je osvojio 15 trofeja u 25 godina provedenih u Juventusu uključujući omladinske selekcije, govorio je Diario Sport uoči sutrašnjeg duela Stare dame i Barcelone u Ligi prvaka pa se dotakao i bh. reprezentativca Miralema Pjanića.

"Obje ekipe su u fazi promjena, iako u timovima ima puno dobrih mladih igrača. Na Camp Nou očekujem hrabriju utakmicu Juventusa nego kod domaćeg poraza od 2:0. S jedne strane može se reći da je ovaj meč bezvrijedan jer su se i Barca i Juve već plasirali u nokaut fazu, ali s druge strane je važno jer dvije ekipe žele završiti grupu na prvom mjestu. Lično se nadam da ću vidjeti spektakularnu borbu, da će to biti jedan od onih duela koji dolazi s pritiskom i prestižem, što mlađim dvostruko pomaže da se razviju", rekao je Marchisio.

Italijan se posebno osvrnuo na Pjanića.

"Miralem je, bez sumnje, moj omiljeni trenutni igrač Barcelone. Govorimo o prijatelju, sjajnom igraču, posebnoj osobi. Barca mu mora pružiti priliku, neće požaliti", tvrdi Italijan.

Upitan je i za mišljenje o razmjeni Arthura i Pjanića.

"Arthura znam tek malo, ali Pjanića vrlo dobro i mogu reći da je Barca potpisala pravog prvaka. Mire razumije igru kao malo ko u Evropi i na poseban način radi s loptom", istakao je Marchisio.