Dobre vijesti za Mourinha
98

Marcelo se čudesno oporavio dvije sedmice ranije i trenira

Totalsport
Marcelo (Foto: Arhiv/AFP)
Marcelo (Foto: Arhiv/AFP)
Iako u španskom prvenstvu zaostaje 16 bodova za Barcelonom, a ždrijeb osmine finala Lige prvaka donio mu je Manchester United, dobre vijesti ipak su stigle i za Real Madrid.

Dvije sedmice "prerano" treninzima se priključio brazilski nogometaš Marcelo. Podsjetimo da je, dok je boravio u krugu reprezentacije u oktobru prošle godine, Marcelo na treningu slomio petu metatarzalnu kost u lijevom stopala, te je odmah napustio reprezentaciju i doputovao u svoj klub, u Madrid.

Operaciju je u Amsterdamu izvršio dr. Van Dijk, pod čijim su nožem operirani i mnogi drugi poznati nogometaši kao Ruud van Nistelrooy ili, pak, današnji Marcelov saigrač Cristiano Ronaldo.

Iako se oporavak predviđao u drugom dijelu mjeseca januara, Marcelo je u petak dobio "zeleno svjetlo" za povratak treninzima što je jako razveselilo trener Josea Mourinha koji ima velikih problema sa slaganjem svoje odbrane, s obzirom da je nedavno ostao bez sunarodnjaka (Portugalca) Pepea, te da je u verbalnom sukobu s drugim sunarodnjakom Coentraom.

No, Marca navodi da Marcelo ipak neće zaigrati ovog vikenda protiv Real Sociedada, ali da bi mogao već 9. januara u uzvratnoj utakmici Kupa kralja protiv Celte u Madridu.