Nogomet
0

Marcelo mora na operaciju u Amsterdam

Totalsport
Marcelo (Foto: AFP)
Marcelo (Foto: AFP)
Lijevi bek Real Madrida i brazilske nogometne reprezentacije Marcelo u petak će biti podvrgnut operaciji lijevog stopala u Amsterdamu.

Marcelo je slomio petu metatarzalnu kost na treningu brazilske reprezentacije, a prema ljekarskim prognozama povreda bi ga od terena trebala udaljiti tri mjeseca.

U utorak je Marcela u bolnici posjetio Jose Mourinho i u dogovoru s ljekarskom službom madridskog kluba odlučeno je da će brazilski nogometaš otputovati u glavni grad Holandije na zahvat kod dr. Nieka van Dijka kako bi se ubrzao proces oporavka. Riječ je o ljekaru koji je u prošlosti operisao igrače poput Ruuda van Nistelrooya, Cristiana Ronalda i Robina van Persieja.

"Kraljevski klub" će u Marcelovom slučaju iskoristiti FIFA-in program zaštite koji klubu omogućava dobijanje kompenzacije kada su njegovi igrači povrijeđeni na reprezentativnoj dužnosti. Program omogućava klubu maksimalnu otplatu od 20.548 eura po danu, što znači da bi FIFA na račun Reala tokom Marcelovog oporavka mogla uplatiti oko 1,8 miliona eura.

Kažimo da je Marcelova povreda samo jedna u nizu Realovih igrača u posljednje vrijeme. Na bolničkom popisu od ranije se nalazi Fabio Coentrao, a nakon utakmice kvalifikacijske utakmice za SP između Španije i Francuske također Alvaro Arbeloa i Karim Benzema.