U razgovoru za Bild
19

Marcelo otkrio sjajnu priču zbog koje je istetovirao automobil Bubu na desnoj ruci

K. H.
Marcelo (Foto: AFP)
Marcelo (Foto: AFP)
Brazilac Marcelo koji nastupa za ekipu Real Madrida u intervjuu za njemački Bild otkrio je razlog zbog kojeg na desnoj ruci ima istetoviranu tetovažu njemačkog automobila Volkswagen Bube.

Marcelo na svom tijelu ima niz raznih tetovaža i svaka ima neko bitno značenje u njegovom životu, a mnoge zaljubljenike u nogomet koji su uočili Bubu na njegovoj desnoj ruci interesovala je pozadina te priče.

Tako je Marcelo, između ostalog, u razgovoru za njemački Bild otkrio da je motiv Bube pronašao u starom automobilu te marke koji je vozio njegov djed te da je njim prešao puno kilometara u svom nekadašnjem životu.

"Tetovaža Bube je tamo zbog mog djeda. To je čovjek koji je uvijek vjerovao u mene i koji me podržavao, a dokaz tome pronašao sam u činjenici da je na sve moguće i nemoguće načine tražio mogućnost da me vozi na trening, putvanja ili utakmice, sve s ciljem da bi me mogao gledati kako igram. Sve to je radio u svojoj Bubi, što je motiv ove tetovaže", kazao je nogometaš.

Marcelo je u dresu Real Madrida odigrao 344 utakmice, a postigao je 25 pogodaka. Tokom karijere je još nosio dres Fluminensea gdje je odigrao 30 utakmica, a igrao je i za reprezentaciju Brazila čiji je dres nosio 58 puta.