Utakmica u Houstonu
10

Marca na naslovnici povezala slijetanje čovjeka na Mjesec i novu generaciju Galaktikosa

K. H.
Foto: AFP
Foto: AFP
Ekipa Real Madrida u noći sa subote na nedjelju igrat će protiv Bayerna prvu prijateljsku utakmicu u sklopu pripreme za novu sezonu, a španska Marca inspirisana 50. godišnjicom spuštanja čovjeka na Mjesec objavila je vrlo zanimljivu naslovnu stranu u dnevnim novinama.
Real Madrid je do sada uložio 300 miliona eura u rekonstrukciju ekipe, a prvi susret protiv Bayerna upravo iz tog razloga čeka se s velikim nestrpljenjem i mnoge zanima kako će se Eden Hazard i društvo ponašati u prvoj utakmici za sezonu 2019/2020.

Marca je u današnjem broju spremila spektakularnu naslovnu stranu inspirisanu 50. godišnjicom od kada je čovjek prvi put sletio na Mjesec, a pomalo nevjerovatno, utakmica se igra u isto vrijeme slijetanja na Mjesec i to u gradu Houstonu, koji je bio sjedište kontrole misije Apolla 11.

Oni su u veliki naslov napisali "Noć bez sna", a popratni komentar, uz sliku čovjeka na Mjesecu i pored montoranih zastava Bayerna i Real Madrida, piše:

"U noći s 20. na 21. juli 1969. godine planet nije spavao iščekivajući spuštanje čovjeka na Mjesec. Danas, 50 godina kasnije, niko neće spavati čekajući premijeru Reala s novim galaktikosom Hazardom. I to u Houstonu!", stoji na naslovnici Marce.

Utakmica između Real Madrida i Bayerna igra se u 2:00 sata poslije ponoći po našem vremenu.