I Španci se žale na teren
0

Marca: Cristiano Ronaldo će igrati na krompirištu

Sarajevo-x.com
Slika koju je objavila Marca
Slika koju je objavila Marca
Jedan od najčitanijih svjetskih sportskih portala, španska Marca, objavila je tekst o stanju travnjaka na Bilinom Polju te su izrazili zabrinutost za zvijezde Real Madrida, posebno Cristiana Ronalda.

''U Madridu trebaju držati fige dok se utakmica između Bosne i Hercegovine i Portugala ne završi. Osim što igraju za prolaz na Evropsko prvenstvo, Cristiano Ronaldo, Pepe i Coentrao igraju i za svoje fizičko stanje'', piše promadridska Marca aludirajući na moguće povrede igrača koji igraju za Real Madrid.

''Stadion Bilino Polje na kojem će se igrati prva utakmica baraža je isti onaj na kojem je i Španija igrala prije nešto više od godinu dana, autentično krompirište'', piše Nuno Luz direktno iz Zenice.

''Stanje terena na kojem će se igrati utakmica upalilo je alarme za moguće povrede. Prije nekoliko dana delegacija Nogometnog saveza Portugala obišla je Bilino Polje te su konstatirali kako je stadion neuslovan za igru. Nakon pregleda, pozvali su UEFA-inog delegeta da pregleda travnjak i presudi da li se na njemu može igrati reprezentativna utakmica'', piše Marca.

UEFA je presudila kako je stanje terena Bilinog Polja zadovoljavajuće te da se može igrati prva utakmica baraža između BiH i Portugala, što je naišlo na osudu Portugalaca.

''Ovo je jedna loša vijest za Real Madrid koji će osluškivati dešavanja sa lošeg terena Bilinog Polja'', napisali su u španskom listu Marca.