Nogomet
0

Marca: Ancelotti zabranio prodaju Pepea

Totalsport
Pepe (Foto: AFP)
Pepe (Foto: AFP)
Iako u Real Madridu i dalje dobivaju ponude za Pepea (30), sve je manje izgleda da će portugalski stoper ovo ljeto napustiti Santiago Bernabeu.

Manchester City je najuporniji u nastojanju da dovede Pepea u svoje redove, ali španska Marca piše da se novi trener Kraljevskog kluba Carlo Ancelotti protiv prodaji. Na prvim sastancima s klupskim čelnicima, nakon što je imenovan za trenera, talijanski je stručnjak nedvosmisleno poručio kako Pepe mora ostati. Iako je u prošloj sezoni izgubio mjesto u odbrani Reala od mladog Francuza Raphaëla Varanea, očito novi štab ma puno povjerenja u njegove sposobnosti.

Marca navodi i da je svima drugima u klubu jasno da bi, čim bi dobili eventualnih 25 miliona eura za Pepea, odmah morali krenuti u potragu za novim stoperom jer bi ostali tanki na toj poziciji. A za spomenuti iznos bi teško pronašli igrača Pepeove kvalitete.

Osim toga, dnevni list piše i da bi Pepe u novoj sezoni, ako ode Gonzalo Higuain, mogao biti promovisan u jednog od četverice klupskih kapitena, tačnije uz Sergija Ramosa i Marcela bi bio zamjenik Ikeru Casillasu.