"Pronađen" selektor
0

Maradona u Italiji na kuri mršavljenja

Totalsport
Foto: AFP/File
Foto: AFP/File
“Pronađen” je selektor argentinske nogometne reprezentacije. Diego Maradona nalazi se u Italiji, tačnije Meranu, gdje je otputovao kako bi se pod liječničkim nadzorom podvrgnuo kuri mršavljenja.

Argentinski izbornik Diego Maradona u ponedjeljak se trebao sastati sa šefovima kako bi raspravili o lošem položaju reprezentacije u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo.

No, umjesto toga, Maradona je sjeo u avion te se uputio prema Evropi. Talijanska novinska agencija Ansa piše da je stigao na sjever Italije, gdje će se zadržati sedmicu ili dvije na dijetnom režimu u jednoj klinici.

Argentincima prijeti realna opasnost da po prvi put nakon 1970. godine ne zaigraju na Svjetskom prvenstvu. Trenutno su peti na listi s 22 boda. Urugvaj i Venezuela imaju po bod manje, a Kolumbija dva.

“Gauče” još čeka domaći dvoboj protiv posljednjeplasiranog Perua, ali nakon toga i teško gostovanje kod Urugvajaca u Montevideu u posljednjem kolu.

Budu li peti, ići će u dodatne kvalifikacije s četvrtoplasiranim sastavom CONCACAF zone. Velika je vjerojatnost da će to biti Kostarika.